Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Tíz éve képzi a kecskeméti Mercedes-Benz gyár a jövő mérnökeit

A kecskeméti Mercedes-Benz gyár már több mint egy évtizede támogatja a hallgatók gyakorlatorientált képzését azért, hogy már az egyetemi tanulmányaik során olyan versenyképes ismereteket szerezzenek, amellyel a járműipar legjobbjai lehetnek és biztos egzisztenciához jutnak a munkaerőpiacon. 

A Mercedes-Benz kecskeméti gyára és a Neumann János Egyetem a kezdetek óta dolgoznak közösen, együttműködésük, a duális képzés sikertörténetté vált, amelyet a mára már duális diplomát szerzett hallgatók eredménye is bizonyít. E képzésforma, és különösen a „Made in Kecskemét” kurzus népszerűsége abban rejlik, hogy a tantárgy közelebb hozza az elméleti képzést és a gyakorlati tapasztalatot. Az előadások keretein belül a hallgatók bepillanthatnak a gyár működésébe, megismerhetik a gyártás, illetve a gyártástámogatás különböző területeit, sőt szakmai érdekességeket is hallhatnak a gyár vezetőitől és mérnök szakembereitől.

2022-ben már harmadik alkalommal indult el a „Made in Kecskemét” tantárgy, amelynek első előadását a megszokott módon Christian Wolff gyárigazgató tartotta meg. A kurzus célja, hogy a hallgatók tanulmányaik alatt, közvetlenül autóipari szakemberektől olyan tudást szerezhessenek, melynek köszönhetően felkészültebben és eredményesebben kezdhetik meg pályafutásukat a diplomaszerzést követően.

További hírek