Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Társadalmi felelősségvállalás

A kecskeméti Mercedes-Benz Gyár jelentős szerepet vállal Kecskemét és a régió fejlődésében. Magyarország egyik legnagyobb vállalataként, és Bács-Kiskun megye legnagyobb befektetőjeként támogatja azokat a kezdeményezéseket, amelyek közösséget és értéket teremtenek, segítenek a rászorulókon, hozzájárulnak az esélyegyenlőség megteremtéséhez, és a gyermekek egészségtudatos neveléséhez.

A gyár társadalmi felelősségvállalása szerteágazó és összetett: támogatást nyújt oktatási és kulturális szervezeteknek, alapítványoknak és különböző intézményeknek.

Kiemelten fontosnak tartja olyan közösségi események támogatását, amelyek minőségi kikapcsolódási lehetőséget kínálnak a városban és a régióban.

A gyár elkötelezett a hagyományos szociális és karitatív tevékenység iránt is. Fontos feladatának tekinti a fogyatékkal élők életminőségének a javítását, a hátrányos helyzetű gyermekek és nehéz sorsú családjaik, valamint az őket képviselő szervezetek támogatását. Az év során többször csatlakozik jótékonysági kezdeményezésekhez, támogatja a városi kórház munkáját, és pénzügyi segítséget nyújt közhasznú alapítványok működéséhez.

A társadalmi felelősségvállalási célokat kollégák bevonásával valósítja meg kisebb-nagyobb akciók keretein belül: faültetés, hulladékgyűjtés, adománygyűjtés, felújítási programok. A vállalatpolitika és vállalati stratégia kiemelt területe a fenntarthatóság, így a gyár  megkülönböztetett figyelmet fordít a fenntarthatóság mindennapi megvalósítására is.