Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

BOKRÉTAÜNNEP KECSKEMÉTEN

Dr. Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter jelenlétében zajlott a bokrétaünnepség a kecskeméti autógyárban. A kitűzött határidőterv betartása érdekében már a tervezési fázisban egy új technológiát alkalmaztak: a kecskeméti gyár az első a Mercedes-Benz gyárak közül, amelynek épületeit, azok műszaki felszereltségét valamint a gyártósorokat teljes mértékben háromdimenziós digitális tervezéssel készítették. 

Ennek nagy jelentősége volt a kivitelezési munkálatok pontos ütemezése és a határidő- valamint költségcélok betartása szempontjából. A kecskeméti gyárban a legmodernebb környezetkímélő technológia került kialakításra. A logisztikai koncepció éves szinten 60 000 tonna CO2-megtakarítást tesz lehetővé a vasúti ipari vágány kialakítása révén. A magyar gazdaság számára óriási előnyt jelent a telephely kiválasztása: az építkezési munkálatok több mint 80 százalékát magyar cégek végezhették el. 

A későbbi üzemeltetés során pedig további lehetőségek nyílnak a magyar partnerek számára. A projekt előrehaladásának megfelelően az első megbízásokat már meg is kapták, számos további kiírás várható. A gépkocsikhoz szükséges gyártási alapanyagok vonatkozásában 17 magyar beszállító nyert el több százmillió eurós megrendeléseket.