Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Elektromos autóval támogatja az SOS Gyermekfalvak kecskeméti központját a Mercedes-Benz

A Mercedes-Benz kecskeméti gyára a Mercedes-Benz Hungária Kft.-vel közösen adta át az első kecskeméti sorozatgyártású EQB-t az SOS Gyermekfalvak helyi központjának egy évre, tartós használatra. A tisztán elektromos meghajtású autó, amely 2021 őszén gördült le az üzem gyártósorairól, a nevelőszülőknél tartott családlátogatásokat, a napi operatív munkát, és a gyerekekkel kapcsolatos ügyintézést teszi könnyebbé. 

Azért, hogy a szervezet mobilitása folyamatosan biztosított legyen, a gyár támogatásával egy modern elektromos töltőállomást is telepítettek a gyermekfaluban. A több évtizedes múltra visszatekintő szervezet kecskeméti kirendeltsége 1990 óta fogadja a családjukból kiemelt gyerekeket, jelenleg 62 nevelőszülői családról és 184 gyermekről gondoskodik. Sokat számít a Mercedes-Benz adománya számukra, hiszen jelentősen megkönnyíti a nevelőszülői családokkal való kapcsolattartást. 

Kecskemét 60 kilométeres körzetében található a legtöbb gyermekük, így az SOS szakembereinek rengeteget kell utazniuk a családlátogatások során.