Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Megindult a termelés a kecskeméti Mercedes-Benz gyárban

A Daimler AG a mai napon indította be a termelést az új kecskeméti személyautó gyárában. Így - kevesebb, mint négy évvel a helyszín kiválasztását követően - első ízben gördültek le Mercedes-Benz személyautók Magyarországon a futószalagról. 

Az ünnepélyes megnyitón dr. Dieter Zetsche, a Daimler AG igazgatója és a Mercedes-Benz Cars vezetője, valamint Frank Klein, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. ügyvezető igazgatója üdvözölte Orbán Viktort, Magyarország miniszterelnökét és a hatszáz fős vendégsereget. A Mercedes-Benz új kompakt autó generációjának első termékeként a B-osztály gördült le a gyártósorról, amelynek termelését már 2011 szeptemberében megkezdték Rastattban. A gyártókapacitás kibővítése révén az autó iránti egyre növekvő keresletet kívánják kielégíteni. 

Az új Mercedes-Benz kompakt autó generáció gyártásába összesen 1,4 milliárd eurót fektetett be a Daimler, ebből 800 millió eurót a kecskeméti új üzem építésébe, illetve 600 millió eurót a rastatti gyár bővítésébe. A B-osztály közös gyártása Rastattban és Kecskeméten lehetőséget ad a két üzem gyártókapacitás kihasználtságának rugalmas és optimális irányítására.